Sva, itse, on eräs joogisen transformaatioprosessin kiinnostavimpia käsitteitä. Mikä tuo itse, jonkinlainen minän perimmäinen ulottuvuus, siis oikeastaan on?
Onko "itse" sama asia kuin kehoni, voimavarani, aistijärjestelmäni minulle kuljettama tieto itsestäni, jonka mieli tulkitsee kokonaisuudeksi? Vai olenko sen sijaan sittenkin ajatukseni, toiveeni ja tahtoni - mieleni? Vai kuitenkin tuo vaikeasti todennettava mutta joogassa keskeinen itsen määritelmä; kehon ja mielen jälkeen samsarassa eteenpäin jatkava "sielu"?
Hathajoogi voi hankkia tietoa Itsestään ja pyrkiä vastaamaan tähän suureen "kuka minä olen "-kysymykseen paitsi meditoiden myös käytännön tekemisen kautta. Asanan ja pranayaman ja muun energiatyöskentelyn keinot itsen (sva) tutkiskeluun ovat usein erilaisia kuin liikettä välttävän - joogia jopa kehosta etäännyttävän - istuvan meditaation. Molempia tarvitaan kehossaan tätä päivää elävän joogin tiellä, kun ei pelkästään metsään meditoimaankaan voida vetäytyä:
Tämä harjoitus onkin omistettu kehon ja mielen synkronian tutkiskelulle.
Liity mukaan kyselemään, missä keho-mielen rajat kulkevat? Viekö mieli kroppaa vai keho mieltä? Missä ITSE alkaa, missä se loppuu? Ja ennen kaikki kuka/mikä tätä kaikkea analysoi, havaitsee ja todistaa?
Tästä tulee suorastaan hengellinen harjoitus Jennin kanssa! Tämä lempeä, myös palautumispäivään sopiva harjoitus harjoitetaan keskittyneen hengityksen, pitkien kehon etupuolen venytyksien ja tietoisten dynaamisten asentojen kimarana. Kun tarvitset joogaharjoituksen, joka hoitaa, tässä se on!
Upeaa uutta vuotta 2022! Bhavanan kuukausi käynnistää Bindussa tämän alkavan vuoden. Bhavana tarkoittaa joksikin tulemista, eli toisin sanoen joogaharjoittajan intentiota siitä, mihin hän haluaa harjoituksellaan tähdätä tullakseen vielä paremmaksi oman dharmansa ja parhaan potentiaalinsa kannatte...
Ei aurinko- vaan erikoistervehdykset! Tätä Fatiman harjoitusta voi käyttää monella tapaa:
a) perinpohjaisena valmistavana lämmittelynä yhdistettynä johonkin toiseen Bindun tuntiin b) flowmaisena harjoituksena sinällään tai c) myös opettajalle uusiin ideoihin omia tulevia tuntirakenteita mietties...