HENGÄHDYSHETKIÄ

HENGÄHDYSHETKIÄ

Hengähdyshetkiä-harjoittelu on restoratiivista harjoittelua (liikkeet/asanat, hengitysharjoitukset ja erilaiset keskittymis- ja tarkkaavaisuustekniikat). Kyse on yhtaikaisesta mielen- ja kehonhuollosta. Kehoa huolletaan asennoilla ja muilla tekniikoilla, jotka paitsi poistavat lihasjännityksiä, vaikuttavat myös verenpaineeseen, sykkeeseen, hengityselimistön toimintaan, ruoansulatukseen sekä moniin hormonaalisiin ja hermostollisiin tapahtumaketjuihin kehossa. Tunneilla opit keskittymään ja rauhoittumaan, joten harjoittelusta voi olla apua myös unettomuuteen, ahdistusoireisiin ja levottomaan mieleen.

Tunnit sopivat kaikille stressinhallinnasta kiinnostuneille, aiempaa kokemusta ei tarvita. Kutsu perheenjäsenesikin mukaan!

Subscribe Share
HENGÄHDYSHETKIÄ
 • Kolme väriä -keskittymisharjoitus / Mia Jokiniva / 15 min.

  Tervetuloa hengähdyshetkeen! Tässä lyhyessä keskittymisharjoituksessa työskennellään kolmen värin; keltaisen, valkoisen ja punaisen kanssa. Kun opit harjoitteen, voit vaihdella värejä aina tarpeenmukaisesti, omasta päiväkohtaisesta olostasi riippuen.

 • Ajatuksien poispyyhkiminen -keskittyminen / Mia Jokiniva / 18 min.

  Tervetuloa hengähdyshetkeen! Tässä harjoituksessa pyyhit ajatuksia valomeditaation avulla. Hae mukava asento ja siirry kirkkauden taajuudelle yhden hengähdyshetken ajaksi.

 • Kolmen lohkon hengitys / Mia Jokiniva / 15 min.

  Tervetuloa hengähdyshetkeen! Tässä harjoituksessa harjoittelet hengittämään kokonaisvaltaista, jännityksistä vapaata ja oman rytmisi hengityskiertoa. Harjoitus on perustekniikka, joka sopii aivan aloittelijallekin, mutta johon kannattaa palata toisinaan monimutkaisempiakin hengitysharjoitteita te...

 • Sisäelinhengitys / Mia Jokiniva / 20 min.

  Tervetuloa hengähdyshetkeen! Tässä harjoituksessa keskityt eri sisäelimiin ja harjoitat läsnäoloa kenties uusilla ja vähän vieraillakin tavoilla omassa itsessä. Harjoitus tekee mestarin; se mikä voi aluksi tuntua kummalliselta, kehittyy vähitellen aivan uudenlaiseksi tietoisuustaidoksi.

 • 10+10+10 / Mia Jokiniva / 10 min.

  Tervetuloa hengähdyshetkeen! Tällä videolla teet hengitysharjoituksen, jossa pidennetään sisään- ja uloshengityksiä ja luodaan pitkähkö hengityksen pidätys niiden väliin. Kuuntele videon alusta, miten voit sopeuttaa tekniikkaa, jos 10:een laskeminen tuntuu liian pitkältä rytmitykseltä sinulle.

 • Tässä ja nyt -meditaatio / Mia Jokiniva / 15 min.

  Tervetuloa hengähdyshetkeen! Tällä videolla teet läsnäoloharjoitteen, joka sopii oikeastaan ihan missä ja milloin vain: illalla ennen nukkumaanmenoa, bussissa istuessa tai oman työpisteen äärellä keskittymiskykyä keräillessä. Erilaisista aistimuksista tulee harjoittelun myötä ystäviäsi, ei enää h...

 • Tyhjyyden nautinto / Mia Jokiniva / 10 min.

  Tervetuloa hengähdyshetkeen! Voit käyttää tätä lyhyttä harjoitusta tyhjentämään ajatuksista kohisevaa päätä ja paussittamaan kiireistä päivää silloin, kun on aikaa vain pikaiseen pysähtymiseen.

 • Suorakulmion sivulla / 15 min.

  Tervetuloa hengähdyshetkeen! Tässä hengitysharjoitteessa tukit visuaalisen ja mielensisäisen tekniikan yhdistämistä yksinkertaisen geometrisen muodon ja hengityksen laskemisen kautta.